Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen & Maasduinen

14 april 2018 @ 10:00 - 21 oktober 2018 @ 18:00

vanaf € 34,95
happenentrappen Happen en Trappen Maasheggen Maasduinen

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al meer dan 13 jaar een geslaagd “uitje”.

In 2004 zijn we begonnen met Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. Het succes is mede te danken aan de mooie natuurgebieden de Maasheggen en de Maasduinen met haar bochtige fietspaden. Brabant en Limburg zijn in de route verbonden terwijl juist in het verleden, meestal i.v.m. provinciale subsidies, men bijna niet over de Maas ging. De gastvrijheid en het eten wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook kunst spreekt vaak tot de verbeelding. In 2010 zijn prachtige fietspaden aangelegd in de Maasheggen. In 2012 is er een wijziging in de route. U fietst ook ten noorden van Gennep, waar de Niers in de Maas uitmondt, langs het voormalig Genneperhuis. Dit gebied is onlangs heringericht. De route in de Maasduinen is in 2012 iets uitgebreid. U komt langs een uitkijktoren in de Maasduinen en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

Telefonisch reserveren: 0485 340074 of 06 25053062
Klik hier om digitaal te reserveren en te betalen.
15 tot 22 oktober 2018 is het start- en eindpunt het restaurant van Landgoed Bleijenbeek.

Op de volgende locaties wordt u ontvangen:
• Kunsthuis De Bakkerij, Bergen
• Hotel Restaurant Riche, Boxmeer
• Hotel Restaurant De Kroon, Gennep
• Restaurant Old-Inn, Ottersum
• Restaurant Landgoed Bleijenbeek

In principe is de start bij kunsthuis De Bakkerij in Bergen. In overleg is het ook mogelijk om met het voorgerecht bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer te starten. Koffie en koek/gebak dan ter afsluiting in kunsthuis De Bakkerij.

Gegevens

Begin:
14 april 2018 @ 10:00
Einde:
21 oktober 2018 @ 18:00
Kosten:
vanaf € 34,95
Evenement Categorieën:
, , , ,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
www.happentrappen.nl

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)485 340074
Website:
www.bakkerijbergen.nl

7 thoughts on “Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen & Maasduinen”

  1. Bij de Bakkerij zijn we zeer gastvrij ontvangen, een zeer mooie gerestaureerde bakkerij, leuke anekdotes in de korte rondleiding. We zijn fantastisch opgevangen tijdens het noodweer. De eigenaar heeft gebeld met de volgende locatie dat we later aan zouden komen zo kregen we voldoende speling. We hebben genoten en zijn overal gastvrij ontvangen, we zullen deze route beslist nog een keer rijden.

  2. Tijdens het fruitplukken komen de vakantieverhalen in de boomgaard los. Meermalen waren daar enthousiaste verhalen over het fietsen met Happen en Trappen. Thuis werden deze verhalen regelmatig in het gezin besproken. Zodoende waren onze kinderen op het idee gekomen om ons met een cadeaubon voor Happen en Trappen te verrassen. Nou we kunnen wel zeggen dat het voor ons een openbaring geweest is. Wat hebben we genoten van de prachtige natuur in het Maasheggen en Maasduinen gebied. Heel apart. Ook de gastvrijheid was buitengewoon en ongedwongen. Omdat de reservering voor de volgende dag gedaan kan worden konden we ook nog mooi weer uitzoeken. Als culinaire analfabeten hebben wij genoten van een heerlijk diner.

  3. Ik heb verschillende H&T-routes gedaan, maar dit was de bijzonderste. Leuk om met een overvaart per pontje te starten (inbegrepen). Prachtige, afwisselende omgeving en route, van begin tot eind. Leuk om expliciet op interessante dingen gewezen te worden. Dat de ooievaars plotseling begonnen te klepperen toen wij op het terras in Gennep onze soep nuttigden, was de spreekwoordelijke kers op de taart!

  4. We deden eerder al andere routes Happen en Trappen maar deze is een absolute aanrader. De route zelf was wondermooi en de ontvangst en klantvriendelijkheid op alle stops waren super.

  5. Wat een prachtige route, heel afwisselend en wat een mooie keuzes zijn er bij het uitzetten gemaakt. De restaurants waren geweldig, geen enkele zwakke schakel, ruime porties, smakelijk klaargemaakt, en heel netjes geserveerd. Een aanrader!

Comments are closed.