Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Toebosch en zijn inspiratie

8 juli 2023 @ 10:00 20 augustus 2023 @ 18:00

Eric Toebosch kunsthuis De Bakkerij
Eén van de beeldjes ter inspiratie van zijn werk.

Binnen de Limburgse kunstwereld neemt Eric Toebosch een bijzondere plaats in. Al bijna 50 jaar bouwt hij aan zijn eigen stijl. Zijn laatste twintig jaren bracht hij veel tijd door in het verre oosten. Vanuit zijn huis en atelier op Bali bezocht hij Myanmar, Vietnam, Cambodja en Thailand. De inspiratie die deze reizen hem gaven gebruikte hij in zijn atelier op Bali. Met Balinese houtsnijders werden mooie houten beelden gemaakt die in zijn atelier kleur kregen. Kleine houten beeldjes die hij verzamelde waren de aanleiding om monotypes te maken. En zo sloop langzaam maar zeker het oosterse in zijn werk. Deze tentoonstelling legt al die facetten naast elkaar. Laat u verbazen en geniet van al het moois.

Door brand in een loods zijn onlangs werken van Eric Toebosch verloren gegaan. Gelukkig is deze expositie nog representatief voor een groot deel van zijn collectie. Het is zijn laatste expositie!

Persoonlijke ontmoeting met de kunstenaar en zijn werk op zaterdag 15 juli tussen 14 en 17 uur. Door het noodweer een kleine week verplaatst. Stond op zondag 9 juli. Welkom!

Uit De Limburger 19 juli 2023

Luister het ‘interview’ van zaterdag 22 juli terug bij L1 radio
Klik hier voor het videoverslag van Maasduinen Centraal
Interview met Omroep Venlo: Het laatste wapenfeit van Eric Toebosch