Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo-expositie: Henriëtte van Gasteren en Piet Siebers

26 september 2020 @ 15:00 - 1 november 2020 @ 18:00

Henriette van Gasteren (Lillith) kunsthuis De Bakkerij kunst

Kunsthuis De Bakkerij exposeert multimedia kunst van Henriëtte van Gasteren (Lilith) en houtsculpturen van Piet Siebers.

Lilith, pseudoniem van Henriëtte van Gasteren (Sevenum, 1964), fotografeert zichzelf om zo thema’s als vrijheid, identiteit en gelijkheid te onderzoeken. Humoristische of absurde ensceneringen, provocerend naakt en emotionele, soms pijnlijke, zelfportretten. Wie is zij? Wie is zij in relatie tot anderen en haar omgeving? In een zoektocht naar ultieme kwetsbaarheid geeft zij zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot. Tegelijkertijd blijft de vraag bestaan of het beeld dat de beschouwer van haar heeft ook overeenkomt met de werkelijkheid. Henriëtte toont fotoseries en video’s (stopmotions) die zij in afgelopen jaren maakte. Na spraakmakende exposities in Amerika en Duitsland toonde ze in 2017 de serie “Under my skin” in het CODA museum te Apeldoorn. Samen met ander nieuw werk, zoals een installatie, is een deel daarvan te zien in kunsthuis De Bakkerij.

Henriette van Gasteren (Lillith) kunsthuis De Bakkerij

.

Piet Siebers uit Oirlo maakt houtsculpturen. Zijn uitgangspunt en inspiratie is meestal de mens met al zijn “hebben en houden”. Hij maakt werken die zeer fijn gedetailleerd zijn maar ook grove abstracte beelden. Groot en klein, klassiek en modern. Hij werkt voornamelijk met eikenhout. In principe gaat hij eerst met de kettingzaag aan het werk. Daarna met beitel en mes. Kunst is voor hem vrijheid en actie. Hout leeft!

Piet organiseert zelf ook exposities in zijn atelier. Hij nodigt ook andere kunstenaars uit om hun werk te tonen in een vroegere omgebouwde graansilo.

Piet Siebers kunsthuis De Bakkerij

 

Gegevens

Begin:
26 september 2020 @ 15:00
Einde:
1 november 2020 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie