Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In Memoriam Laurens (Loek) Gielen

16 december 2017 @ 10:00 - 17 december 2017 @ 18:00

Laurens loek Gielen in memoriam De Bakkerij, kunsthuis

Kunsthuis De Bakkerij gaat dit weekend extra open in verband met het overlijden van Laurens (Loek) Gielen op 25 november 2017. In dit weekend wordt door de familie een overzichtstentoonstelling van het werk van Loek georganiseerd. In de middaguren is de familie aanwezig.

In memoriam Laurens (Loek) Gielen, kunsthuis De Bakkerij
In memoriam Laurens (Loek) Gielen

Laurens (roepnaam Loek) Gielen is in 1950 geboren in Venlo. Hij volgde de docentenopleiding van de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg. Later hoofd van de sectie kunstvakken en docent tekenen verbonden aan het Dendron College in Horst. Hij was bestuurslid van stichting Rondzien uit Venlo en lid van de kunstkring Artimosa uit Reuver.

Hij maakte schilderijen in acryl, in gemengde technieken en tekeningen. Zijn interesse ging ook uit naar het maken van ruimtelijk werk. Zoals plastische objecten, veelal in keramiek. Door zijn ziekte was hij de laatste jaren nauwelijks meer in staat om te schilderen. Daarvoor in de plaats kwam zijn iPad-kunst, wat zeker tot de verbeelding spreekt. Deze expositie is met zorg samengesteld door zijn dochter Anke. Een compleet beeld van zijn werk in de verschillende kunstdisciplines. Ruimtelijk en tweedimensionaal.

Een film over Loek Gielen via de volgende link:

Gegevens

Begin:
16 december 2017 @ 10:00
Einde:
17 december 2017 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie