Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomerexpo 2017

24 juni 2017 @ 10:00 - 3 september 2017 @ 18:00

Bénédicte Van Tichelen @ De Bakkerij, kunsthuis, Pays Bas

Tijdens deze zomerexpositie tonen we werk van Bibi Kriek (FR) en Bénédicte van Tichelen (BE). Daarnaast is er aandacht voor kunstwerken uit onze jubileumcollectie.

Bénédicte Van Tichelen “schildert” met mixed materie en kwast op doek. Er ontstaan figuratieve en abstracte landschappen waar zij eigenhandig oude geschriften aan toevoegt. Alles gemaakt in het heden, maar refereert vooral ook aan een ver verleden van de mensheid dat de tand des tijds heeft overleeft. Met pigment creëert ze de meest bijzondere kleuren.

Keramist Bibi Kriek heeft als inspiratiebron de natuur, de elementen, tijd en vergankelijkheid. Het ‘kompas’ in haar werk brengt haar vaak terug bij de zee als inspiratiebron. De verbeelding van boten en schepen in diverse verschijningsvormen, of herinneringen daaraan, suggereren tijd, grens en vergankelijkheid. Soms transformeren ze tot organische vormen, die lijken op ribben en wervels. Haar wandobjecten zou je kunnen zien als vrije interpretaties van levende organismen in het water. Ze spelen hun spel met licht en schaduw. Het werk van Bibi Kriek is tot 14 augustus in De Bakkerij te zien.

Keramiek Bibi Kriek kunsthuis De Bakkerij
Wandobject van Bibi Kriek
Bibie Kriek kunsthuis De Bakkerij
keramiek van Bibi Kriek

Gegevens

Begin:
24 juni 2017 @ 10:00
Einde:
3 september 2017 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie