Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Toebosch en Gertie Janssen

24 september 2022 @ 10:00 30 oktober 2022 @ 18:00

Eric Toebosch kunsthuis De Bakkerij

Zondag 30 oktober tussen 13 en 18 uur zijn beide kunstenaars weer aanwezig tijdens de finisage van deze expositie. Tevens is dan de seizoensafsluiting van kunsthuis De Bakkerij.

Al meer dan veertig jaar werkt de Venlose kunstenaar Eric Toebosch (1949) aan zijn oeuvre. Werk van zijn hand was in die periode te zien in diverse musea in binnen- en buitenland en op prestigieuze kunstbeurzen in Maastricht, Gent en Amsterdam. Zijn werk is onder andere in bezit van diverse bedrijfs- en museumcollecties. De laatste jaren werkte hij samen met Balinese houtsnijders en beschilderde hij grote houten beelden. In Vietnam, in de keramiekstad Bat-Trang beschilderde hij grote vazen.  Zijn laatste project was het beschilderen van keramieken urnen. Maar de verbinding tussen dit alles is toch zijn teken- en schilderwerk in de zo typische Toebosch kleuren. Aangeraakt door symboliek van India, Nepal en Afrika integreerde hij vormen en kleuren uit deze landen. Zijn reizen door het fascinerende verre oosten waren steeds de inspiratiebron voor zijn werk.

Eric heeft als gast Gertie Janssen uitgenodigd. Zij delen al een geruime tijd elkaars passie voor de kunst.

Gertie Janssen (1949) vindt haar inspiratie veelal ook in het verre oosten. Met name India waar ze zich op haar studiereizen liet inspireren door de mystiek. Ook het prachtige kleurgebruik van de Indiërs is van invloed op haar werk.Veelzijdigheid zie je in haar zeefdrukken, schilderdoeken en objecten. Laat je in kunsthuis De Bakkerij verrassen door haar kleurenpracht en gedrevenheid.

 
Gertie Janssen kunsthuis De Bakkerij

Gegevens

Begin:
24 september 2022 @ 10:00
Einde:
30 oktober 2022 @ 18:00
Evenement Categorie:

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie