Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duo Expositie

1 april 2023 @ 10:00 14 mei 2023 @ 18:00

Niek Nagengast kunsthuis De Bakkerij

Tijdens deze duo-expositie tonen Niek Nagengast en Frank Oude Weernink hun werken. Ze kennen elkaar via het onderwijs. Beide kunstenaars zijn multidisciplinair in hun schilderkunst. Voor het eerst is hun werk gezamenlijk te bewonderen. Kunsthuis De Bakkerij start 1 april weer met een nieuw seizoen. Actief in beeldende kunst vanaf 2002 in het Limburgse Bergen. Zaterdag 8 april is de kunstenaar Frank Oude Weernink in de galerie aanwezig.

Niek Nagengast schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk
Het vinden van een compositie van vormen en bewegingen van lijnen, boeit Niek. Het creëren van diepte en ruimte en evenwicht in contrasten tussen licht en donker, inspireert hem. Effecten ontstaan door kleur en gevoelige nuances van beweging gerealiseerd in ruimtelijk werk, geven hem veel voldoening.

Voor dit alles gebruikt hij de aquareltechniek of andere schilderstechnieken en ook met andere twee- dimensionale werkwijzen heeft hij veel ervaring. Bij ruimtelijk werk mag je denken aan beelden in was (naar brons) en constructies in hout, kunststof of metaal .

Realistisch en abstract werk van Frank Oude Weernink
Het realisme komt voort uit gordijnmotieven. Die zijn al veel gebruikt in de geschiedenis van de schilderkunst van Vermeer tot Richter. Hij vraagt zich af wat de realiteit is tussen de beschouwer en het gordijn, van het gordijn zelf en van de ruimte achter het gordijn. Het ene moment denk je een gordijn te zien, het andere moment trek hij alles weer uit elkaar tot losse lijnen die afwisselen in lengte. 

Hij probeert zoveel mogelijk bewust te zijn van alles in het schilderij. Hij wil graag dat alle oplossingen en keuzes die zijn gevonden binnen het proces van schilderen noodzakelijk zijn. Als alles staat waar het staan moet en de kleur heeft die het hebben moet, bereikt hij het punt waarop hij de mensen zou kunnen ontroeren. Daarnaast heeft hij een enorme voorliefde voor etnografische kunst met name de Asmat (Papoea Nieuw Guinea) en Afrika. De manier waarop ‘de Schilden van de Asmat’ gesneden zijn is zo onlogisch opgelost, dat hij er een sterke verwantschap met zijn eigen werk in ziet. Een schilderij krijgt in zijn visie mede bestaansrecht omdat het over het hele oppervlak anders is. Op dit moment is zijn werk afwisselend realistisch en abstract.

Ontmoet de kunstenaars met hun werk op zaterdag 1 april tussen 13 en 17 uur tijdens de informele opening van deze expositie. Rond 15 uur richten we even het woord tot u.

Schilderijen van Frank Oude Weernink
Niek Nagengast - Ark van Noach kunsthuis De Bakkerij
Niek Nagengast – ‘Ark van Noach’

Gegevens

Begin:
1 april 2023 @ 10:00
Einde:
14 mei 2023 @ 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie