Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Happen & Trappen Maasheggen-Maasduinen

9 april 2022 @ 10:00 - 30 oktober 2022 @ 18:00

vanaf € 37,95
happenentrappen Happen en Trappen Maasheggen Maasduinen De Bakkerij, kunsthuis

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al vanaf 2004 een geslaagd “uitje”.

In 2004 zijn we begonnen met Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. Het succes is mede te danken aan de mooie natuurgebieden de Maasheggen en de Maasduinen met haar bochtige fietspaden. Brabant en Limburg zijn in de route verbonden terwijl juist in het verleden, meestal in verband met provinciale subsidies, men bijna niet over de Maas ging.

De gastvrijheid en het eten wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook kunst spreekt vaak tot de verbeelding. Er zijn in 2010 prachtige fietspaden aangelegd in de Maasheggen.

U fietst ook ten noorden van Gennep, waar de Niers in de Maas uitmondt, langs het voormalig Genneperhuis. Dit gebied is onlangs heringericht. De route in de Maasduinen is in 2012 iets uitgebreid met een uitkijktoren in de Maasduinen en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

Telefonisch reserveren: 0485 340074 of 06 25053062
Klik hier om digitaal te reserveren en te betalen.

Op de volgende locaties wordt u ontvangen:
• Kunsthuis De Bakkerij, Bergen
• Hotel Restaurant Riche, Boxmeer
• Restaurant Het Veerhuis, Oeffelt
• Eetcafé De Buurman, Ottersum
• Restaurant Landgoed Bleijenbeek

De start is in principe bij kunsthuis De Bakkerij in Bergen. U ontvangt daar de fietsroute. In overleg is het ook mogelijk om met het voorgerecht bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer te starten. Koffie met koek/gebak dan ter afsluiting in kunsthuis De Bakkerij. Op maandag niet mogelijk. Op dinsdag alleen mogelijk voor een groep vanaf twaalf personen.

Gegevens

Begin:
9 april 2022 @ 10:00
Einde:
30 oktober 2022 @ 18:00
Kosten:
vanaf € 37,95
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
www.happentrappen.nl

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie

5 thoughts on “Happen & Trappen Maasheggen-Maasduinen”

  1. We deden eerder al andere routes Happen en Trappen maar deze is een absolute aanrader. De route zelf was wondermooi en de ontvangst en klantvriendelijkheid op alle stops waren super.

  2. Ik heb verschillende H&T-routes gedaan, maar dit was de bijzonderste. Leuk om met een overvaart per pontje te starten (inbegrepen). Prachtige, afwisselende omgeving en route, van begin tot eind. Leuk om expliciet op interessante dingen gewezen te worden. Dat de ooievaars plotseling begonnen te klepperen toen wij op het terras in Gennep onze soep nuttigden, was de spreekwoordelijke kers op de taart!

  3. Tijdens het fruitplukken komen de vakantieverhalen in de boomgaard los. Meermalen waren daar enthousiaste verhalen over het fietsen met Happen en Trappen. Thuis werden deze verhalen regelmatig in het gezin besproken. Zodoende waren onze kinderen op het idee gekomen om ons met een cadeaubon voor Happen en Trappen te verrassen. Nou we kunnen wel zeggen dat het voor ons een openbaring geweest is. Wat hebben we genoten van de prachtige natuur in het Maasheggen en Maasduinen gebied. Heel apart. Ook de gastvrijheid was buitengewoon en ongedwongen. Omdat de reservering voor de volgende dag gedaan kan worden konden we ook nog mooi weer uitzoeken. Als culinaire analfabeten hebben wij genoten van een heerlijk diner.

  4. Bij de Bakkerij zijn we zeer gastvrij ontvangen, een zeer mooie gerestaureerde bakkerij, leuke anekdotes in de korte rondleiding. We zijn fantastisch opgevangen tijdens het noodweer. De eigenaar heeft gebeld met de volgende locatie dat we later aan zouden komen zo kregen we voldoende speling. We hebben genoten en zijn overal gastvrij ontvangen, we zullen deze route beslist nog een keer rijden.

Comments are closed.