Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boekpresentatie ‘Prostatisch Geladen’

23 april 2023 @ 13:00 16:00

Boek Prostatisch Geladen Jan van Kesteren kunsthuis De Bakkerij

Jan van Kesteren uit Well presenteert en signeert deze middag zijn boek ‘Prostatisch Geladen’ Rond 14:00 uur richten wij het woord tot u.

Peter Buwalda had de eer het boek alvast te lezen, dit is zijn reactie: ‘Dit is een aangrijpend, minutieus verslag. Jan van Kesteren beschrijft in de volle breedte wat het betekent om ernstig ziek te zijn, voor hemzelf, voor de mensen om hem heen. Zijn toon is bewonderenswaardig kalm en realistisch, en hij vlecht vernuftig zijn biografie door zijn ziektegeschiedenis, waardoor lezers weten met welke man ze te maken hebben. Door zijn ziekte lijkt hij het leven, en vooral ook de liefde, scherper waar te nemen, waardoor hij er rake dingen over weet op te schrijven.’  

Jan van Kesteren zelf:Vanuit mijn visie op het leven: optimistisch, hoopvol, met een knipoog en met flashbacks, hier en daar verduidelijkt met feiten en statistische gegevens, wordt beschreven wat de impact van prostaatkanker is. Hopelijk wordt de lezer duidelijk, dat het hebben van prostaatkanker geen sinecure is, maar dat er mee te leven is, als je je situatie accepteert en je niets aantrekt van de vooroordelen vanuit je omgeving. Tenslotte spreek ik de hoop uit, dat in de nabije toekomst in alle gevallen de diagnose prostaatkanker zo vroeg kan worden gesteld, dat uitgezaaide prostaatkanker uit de wereld zal zijn.

Jan van Kesteren is van 1972 tot 2014 werkzaam geweest in het onderwijs. Tot 2002 in het Basisonderwijs en vanaf toen in het Voortgezet Onderwijs, met name in het Praktijkonderwijs. Was graag met taal bezig en heeft veel geschreven. Teksten op bestaande melodieën, versjes, sketches, toespraken, dagboekaantekeningen, maar ook herinneringen. Sinds zijn pensionering hebben hij en zijn vrouw tot 2019 een jaarplaats gehad op een camping in Zuid-Frankrijk, waar zij ongeveer een half jaar per jaar met veel plezier woonden. Daar heeft hij ook heel veel geschreven.

Welkom zondag 23 april in kunsthuis De Bakkerij voor de boekpresentatie. Ter plekke is het boek te koop. De opbrengst gaat naar het Radboud Oncologie Fonds ten gunste van prostaatkankeronderzoek. Jan van Kesteren en zijn vrouw Pauline zijn deze middag aanwezig. Het boek ‘Prostatisch Geladen’ is in eigen beheer uitgegeven in samenwerking met kunsthuis De Bakkerij. Vormgeving: Claus Burgers. Tijdens deze boekpresentatie is in de galerie het werk te zien van Niek Nagengast en Frank Oude Weernink                                   

Jan van Kesteren

Dit boek bestellen?

De auteur ontvangt deze bestelling en stuurt een verzoek voor betaling van minimaal: € 15,- ex verzendkosten. Graag meer want de opbrengst gaat naar het Oncologie Fonds. Na ontvangst van de betaling wordt het boek naar u opgestuurd. Verschijningsdatum: 23 april 2023. Bij bezoek aan de boekpresentatie is het boek ook te koop.

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Bestelling

  Jouw adres met eventueel een reactie

  Kunsthuis De Bakkerij

  Kerkstraat 1A
  Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
  + Google Maps
  +31 (0)485 340074
  Bekijk de site van Locatie