Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie ‘Prostatisch Geladen’

23 april 2023 @ 13:00 16:00

Boek Prostatisch Geladen Jan van Kesteren kunsthuis De Bakkerij

Inmiddels is de boekpresentatie voorbij. Het boek is te bestellen via het e-mail adres hieronder.

Jan van Kesteren uit Well presenteerde en signeerde deze middag in april zijn boek ‘Prostatisch Geladen’.

Peter Buwalda had de eer het boek vooraf te lezen, dit is zijn reactie: ‘Dit is een aangrijpend, minutieus verslag. Jan van Kesteren beschrijft in de volle breedte wat het betekent om ernstig ziek te zijn, voor hemzelf, voor de mensen om hem heen. Zijn toon is bewonderenswaardig kalm en realistisch, en hij vlecht vernuftig zijn biografie door zijn ziektegeschiedenis, waardoor lezers weten met welke man ze te maken hebben. Door zijn ziekte lijkt hij het leven, en vooral ook de liefde, scherper waar te nemen, waardoor hij er rake dingen over weet op te schrijven.’  

Jan van Kesteren zelf:Vanuit mijn visie op het leven: optimistisch, hoopvol, met een knipoog en met flashbacks, hier en daar verduidelijkt met feiten en statistische gegevens, wordt beschreven wat de impact van prostaatkanker is. Hopelijk wordt de lezer duidelijk, dat het hebben van prostaatkanker geen sinecure is, maar dat er mee te leven is, als je je situatie accepteert en je niets aantrekt van de vooroordelen vanuit je omgeving. Tenslotte spreek ik de hoop uit, dat in de nabije toekomst in alle gevallen de diagnose prostaatkanker zo vroeg kan worden gesteld, dat uitgezaaide prostaatkanker uit de wereld zal zijn.

Jan van Kesteren is van 1972 tot 2014 werkzaam geweest in het onderwijs. Tot 2002 in het Basisonderwijs en vanaf toen in het Voortgezet Onderwijs, met name in het Praktijkonderwijs. Was graag met taal bezig en heeft veel geschreven. Teksten op bestaande melodieën, versjes, sketches, toespraken, dagboekaantekeningen, maar ook herinneringen. Sinds zijn pensionering hebben hij en zijn vrouw tot 2019 een jaarplaats gehad op een camping in Zuid-Frankrijk, waar zij ongeveer een half jaar per jaar met veel plezier woonden. Daar heeft hij ook heel veel geschreven.

Prostatisch Geladen Jan van Kesteren
Aandachtig worden de eerste pagina’s van het boek gelezen – foto: Helmie Cornelissen

Zondag 23 april 2023 was in kunsthuis De Bakkerij de boekpresentatie. Door middel van verkoop en voorverkoop is er inmiddels ruim 1300 euro ingezameld. De opbrengst gaat naar het Radboud Oncologie Fonds ten gunste van prostaatkankeronderzoek. Jan van Kesteren en zijn vrouw Pauline waren deze middag aanwezig. Het boek ‘Prostatisch Geladen’ is in eigen beheer uitgegeven in samenwerking met kunsthuis De Bakkerij. Vormgeving: Claus Burgers. Tijdens deze boekpresentatie was in de galerie het werk te zien van Niek Nagengast en Frank Oude Weernink           

Via het Youtube kanaal van Maasduinen Centraal heeft u een terugblik van Jan zijn speech.

Jan van Kesteren

Dit boek bestellen?

De auteur ontvangt deze bestelling en stuurt een verzoek voor betaling van minimaal: € 15,- ex verzendkosten. Graag meer want een deel van de opbrengst gaat naar het Oncologie Fonds. Na ontvangst van de betaling wordt het boek naar u opgestuurd. Stuur een e-mail naar: info@bakkerijbergen.nl met de volgende gegevens:

Jouw naam, e-mail, aantal boeken, adres voor levering en eventueel een opmerking.

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie