Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schijt aan de Grens 2022

27 augustus 2022 @ 12:00 - 28 augustus 2022 @ 18:00

Cultureel Festival aan ‘de andere kant’ van de Maas
.
De culturele evenementen in Limburg blijven in Limburg en de culturele evenementen in Brabant blijven in Brabant. Vrijwel nooit steekt een evenement, zowel qua deelnemers, publiek en PR de grens over. Vreemd eigenlijk, want waarom zou de provinciale grens ook een grens moeten zijn in het organiseren van kunst en cultuur? Het lijkt alsof de grens tussen het Limburgse Venray en het Brabantse Boxmeer een obstakel is. Er wordt niet of nauwelijks samengewerkt op cultureel of recreatief niveau. We staan met de ruggen tegen elkaar gekeerd.
.
Wat ook opvalt, is dat veel culturele evenementen traditioneel van insteek zijn, het karakter van een volksfeest krijgen en sterk op elkaar lijken. Artiesten, kunstenaars en publiek worden te weinig uitgedaagd, blijven binnen hun comfortzone en verleggen hiermee niet hun grenzen.
.
Wat verder opvalt, is de afwezigheid van jongeren, zowel als publiek of als deelnemer/kunstenaar.Dat gegeven was voor een aantal `grensbewoners’ uit Brabant (Overloon, Holthees) en Limburg (Venray, Geijsteren) reden om aan de slag te gaan met het organiseren van een bijzonder cultureel festival in onze ‘grensregio’. Eind oktober 2014 is daarvoor een stichting opgericht met de enigszins provocerende naam ‘Schijt aan de Grens’, want dat is in wezen wat ze op cultureel gebied in onze regio willen waarmaken.
.
Tijdens ‘Schijt aan de Grens 2022’ participeert kunsthuis De Bakkerij als art ambassadeur met werk van drie kunstenaars; Cor de Ree, Imke Beek en Jaap Glandorff. Meer informatie over dit cultureel festival: www.schijtaandegrens.nl

Gegevens

Begin:
27 augustus 2022 @ 12:00
Einde:
28 augustus 2022 @ 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Art Ambassadeur
Telefoon
+31 (0)6 25053062
E-mail
info@artambassadeur.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

’t Helder, Helderseweg 31, Overloon
Helderseweg 31
Overllon, Brabant 5825 CE
+ Google Maps