Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3 weekendexposities: Dick Ellenbroek en Piet van Hout

23 juni 2018 @ 10:00 - 8 juli 2018 @ 18:00

Dick Ellenbroek en Piet van Hout De Bakkerij, kunsthuis

Expositie met twee weekenden verlengd tot 9 juli 2018. In het vierde weekend van juni, de 23- en 24 ste, exposeren twee kunstenaars in kunsthuis De Bakkerij. Piet van Hout met voornamelijk schilderijen en Dick Ellenbroek met ruimtelijke objecten uit hout. Een speciale ontmoeting met de kunstenaars is op zaterdag 23 juni tussen 16.00 en 18.00 uur.

 

lamp dick Ellenbroek bakkerij kunsthuis

Dick Ellenbroek

Al zeer lange tijd houdt Dick zich bezig met het ontwerpen en maken van houten meubelen, hetgeen echter intensiever werd naarmate er meer technische faciliteiten beschikbaar waren. Sinds 2011 is hij gepensioneerd en maakt hij veel en vaak gebruik van de mogelijkheden die Stadshobbycentrum Het Baken in Helmond biedt.

Dick probeert  steeds nieuwe vormen te bedenken, vaak door combinatie van verschillende houtsoorten. In zijn werk wordt hij vaak geïnspireerd door geometrische en organische motieven. Naast het ontwerpen en maken van aparte meubels maakt hij ook sculpturen en gebruiksvoorwerpen als lampen, schalen, dienbladen en kandelaars, maar ook bijzondere energieobjecten, vaak met gebruikmaking van kristallen. Alle werken zijn unica’s.

Daarnaast maakt Dick ook regelmatig mandala’s en is hij een verwoed fotograaf. Hij maakt lange wandel- en fietstochten met zijn vrouw, doet aan yoga en is geïnteresseerd in spiritualiteit.

 

Piet van Hout kunsthuis De Bakkerij

Piet van Hout

Piet van Hout (1935) woont en werkt midden in de natuur en het is voor hem dan ook de natuur die in zijn scheppend werk een belangrijke plaats inneemt. Daar vindt hij vaak de bron voor zijn kunstzinnig werk. Het is niet alleen de natuur die hem boeit, maar ook de ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen kunnen aanleiding zijn om het kunstzinnig proces in gang te zetten.

Schilderen en kleur geven vanuit gevoelens zijn ontstaan uit de ontmoeting met de natuur. Dit zijn altijd belangrijke elementen in het werk gebleven. Het is ook zo dat deze gevoelens niet op zichzelf staan, maar dat die worden ontleend aan zijn omgeving en de maatschappij waarin hij als mens staat. Aan die omgeving ontleent hij als schilder de vorm en kleuren, de intensiteit en zijn tempo. Of zoals hij zelf zegt: “de lust om te schilderen”.

Naast het schilderen heeft ook de grafiek altijd een belangrijke plaats in zijn werk ingenomen. Etsen, lithografie, monotype en houtsneden wisselen elkaar af tussen het schilderen en vormen zo een stimulerende balans in zijn kunstzinnig werk.

Gegevens

Begin:
23 juni 2018 @ 10:00
Einde:
8 juli 2018 @ 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie