Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereldberoemde zeefdrukken

28 mei 2022 @ 10:00 - 3 juli 2022 @ 18:00

kunsthuis De Bakkerij zeefdruk Andy Warhol

Kunst is soms niet betaalbaar. Meer dan honderd jaar geleden werd de zeefdrukkunst uitgevonden. Het eerste patent op de zeefdruktechniek werd op 11 juli 1907 verleend aan Samuel Simon uit Manchester (UK). Een zeefdruk kan in beperkte oplage gemaakt worden. Daardoor zijn er dus meerdere exemplaren van het kunstwerk. De prijs per zeefdruk is daardoor lager. Hoe meer er gedrukt zijn, hoe goedkoper een zeefdruk is.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het raam wordt vervolgens voorzien van een laag lichtgevoelige vloeistof (emulsie) die belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen, zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze uit, waardoor de vorm van het sjabloon op het te bedrukken papier wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Honderd jaar geleden werd Corneille geboren

Kunsthuis De Bakkerij uit het Limburgse Bergen heeft in samenwerking met GJB Art & Frames uit Beneden-Leeuwen een expositie samengesteld. Er zijn onder andere wereldberoemde zeefdrukken te zien van Corneille, Theo Koster, Anna Verrijt, Mark Verdoes, Henk Vissers en Andy Warhol. Uiteraard voor u al ingelijst.

kunsthuis De Bakkerij zeefdruk Corneille

Op zondag 3 juli tussen 13 en 17 uur is er een ontmoeting met de organisatoren van deze expositie. De dag dat honderd jaar geleden Corneille werd geboren in Luik, België (1922-2010). Ter plekke wordt een demonstratie gegeven van de zeefdruktechniek. Ook is het mogelijk om informatie te krijgen over het inlijsten van uw kunstwerk. Neem dit desgewenst mee. Tijdens deze expositie zijn nog de houtsculpturen te bewonderen van Emmanuel Bour (FR).

Zeefdruk kunsthuis De Bakkerij

kunsthuis De Bakkerij zeefdruk

Emmanuel Bour kunsthuis De Bakkerij
Nog te bewonderen tijdens deze expositie houtsculpturen van Emmanuel Bour

Gegevens

Begin:
28 mei 2022 @ 10:00
Einde:
3 juli 2022 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie