Mikel Buwalda, De Bakkerij, kunsthuis kunst

Vanaf 17 november tot en met 2 december toont kunsthuis De Bakkerij drie weekenden lang het werk van fotograaf Mikel Buwalda uit Venlo. Een nieuwe fotoserie over de prostitutie. Zijn inspiratie is voortgekomen uit het theaterstuk “(s)exposure“ dat op zaterdag 1 december gepresenteerd wordt door toneelgroep LEV.

Fotograaf Mikel Buwalda
Mikel Buwalda fotografeert inmiddels 10 jaar en heeft eerdere exposities gehad in Venlo. Hij toont in het Limburgse Bergen dertien werken met een donkere maar ook lichte kijk op prostitutie. Vervreemding is een rode draad in zijn werk. Veelal zijn de foto’s zwart-wit waardoor het licht-donker effect geaccentueerd wordt. Op zondag 2 december is tussen 15.00 en 17.30 uur de finisage van deze expositie en tevens seizoensafsluiting van het kunsthuis.

Theaterstuk (s)exposure
“(s)exposure” is een grensverleggend stuk van Lisenka Hubers onder regie van Stefan van der Heijden. Het gaat over man/vrouw verhoudingen, vooroordelen en overgave. Door de ogen van Amy krijgen we een inkijk in het beroep van prostituee en de vooroordelen die hierover bestaan en over vrouwelijke seksualiteit in het algemeen. Een boeiend samenspel tussen Amy en de interviewer houdt het publiek een spiegel voor. Hoe ruimdenkend zijn we nu echt? Welk gedrag wordt geaccepteerd of veroordeeld? De theatervoorstelling is inmiddels bij kunsthuis De Bakkerij uitverkocht. Op de website www.sexposure.club zijn er nog tickets te bestellen voor de andere locaties.

Tijdens deze expositie is er ook werk te zien van Ingrid Van der Heiden, Flavio Piras en Jaya Suberg. Finisage seizoen: zondag  2 december 2018 tussen 15.00 en 17.30 uur.