Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Twintig jaar IFMA kunstcollectief

29 augustus 2020 @ 10:00 - 20 september 2020 @ 18:00

IFMA kunsthuis De Bakkerij kunst

Het IFMA kunstcollectief uit Bergen bestaat dit jaar twintig jaar. Drie weekenden met verschillende activiteiten maar vooral een expositie met werk van de leden van het collectief. Exposanten: Rob van den Broek, Frans Goossens, Leonie Tielen, Theo Selen, Henk Vissers en Henny Weckx.

Het IFMA Kunstcollectief is een initiatief van in de gemeente Bergen woonachtige en werkzame beeldend kunstenaars en galeriehouders. Er zijn ook kunstenaars uit Mook, Venlo en Grubbenvorst toegetreden tot het collectief. Het collectief ontplooit activiteiten op het gebied van de beeldende kunst, werkt samen met onderwijsinstellingen op het gebied van kunsteducatie en legt contacten met in de regio gevestigde ondernemingen en/of vertegenwoordigende instanties om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Het IFMA tracht haar activiteiten een grensoverschrijdend karakter te geven door samenwerking met Duitse collega’s. Ook richt het collectief zich op bewoners uit de (grens)regio en toeristen, die in de gemeente Bergen verblijven.

IFMA kunstcollectief Artmenneke kunsthuis De Bakkerij
De leden van het IFMA kunstcollectief ontleden de ledenpop. Parodie op het schilderij van Rembrandt, de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Foto: Bram Vis, Mook.

Deze expositie toont werk van de leden van het collectief. Er wordt ook stil gestaan bij de gezamenlijke activiteiten die het IFMA heeft gerealiseerd. Een groot succes was het project “Artm(d)enneke Maasduinen”. Het IFMA vierde in 2015 haar derde lustrum. Om dat luister bij te zetten bedachten de leden van het collectief een stunt. Ze hebben voornamelijk in de Maasduinen-regio tijdens de zomer van 2015 onder een pseudoniem zeshonderd ledenpoppen verspreid. Een verrassende expositie was het gevolg. www.artmenneke.nl

kunsthuis De Bakkerij 1,5 meter

Tijdens de drie weekenden zijn verschillende exposanten van het collectief aanwezig voor een 1,5 meter ontmoeting tussen 13:00 en 17:00 uur. Zie onderstaand schema:

zaterdag 29 augustus:
Theo Selen en Rob van den Broek

zondag 30 augustus:
Henny Weckx en Rob van den Broek

zaterdag 5 september:
Leonie Tielen en Frans Goossens

zondag 6 september:
Frans Goossens en Henk Vissers

zaterdag 12 september:
Leonie Tielen en Theo Selen

zondag 13 september:
Henny Weckx en Henk Vissers

In principe is Claus Burgers ieder weekend aanwezig.

Gegevens

Begin:
29 augustus 2020 @ 10:00
Einde:
20 september 2020 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthuis De Bakkerij
Kerkstraat 1A
Bergen, Limburg 5854 AJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)485 340074
Bekijk de site van Locatie