Surrealisme 100 jaar Jo Willems, kunsthuis De Bakkerij

Surrealisme 100 jaar. Jo Willems is in 1954 geboren in het dorpje Langenboom in Noord-Brabant. Op 16 jarige leeftijd ging hij naar de schilders school in Boxtel waar hij zijn interesse ontdekte voor kleur en het tekenen en schilderen, in zijn vrije tijd bogen hij met het maken van schilderwerkjes met afbeeldingen die bij hem opkwamen.

In 1980 werd hij gevraagd voor een expositie in zijn geboorteplaats, er was veel belangstelling en de reacties positief. Om zijn technische kennis te verbreden ging hij eerst naar de vrije academie om daarna te worden toegelaten op de kunstacademie in Arnhem, op grond van kunnen en motivatie. Toch is hij autodidact te noemen, want na 2 jaar besloot hij namelijk te stoppen met de opleiding. Hij kreeg het gevoel dat men hem wilde abstraheren. Hij had namelijk al een eigen stijl ontwikkeld en daar wilde hij ook bij blijven, geïnspireerd door o.a. Dali, Magritte, Willink en Delvaux. Een nieuwe surrealist is geboren.

De eerste jaren gebruikte hij als materiaal vooral inkt en gouache wat hij aanbracht op panelen, later stapte hij over op het gebruik van olieverf op doek. Voor Jo is schilderen een passie en een kleurrijke manier om zichzelf te uiten.

Meer informatie over de expositie Surrealisme 100 jaar …

Surrealisme 100 jaar Jo Willems, kunsthuis De Bakkerij
Jo Willems ‘Het gebeurde tijdens de observatie in het observatorium’, 2019

bron: website Jo Willems