Rotary Shelterbox

In Turkije en Syrië is door de aardbeving dringend onderdak nodig. De bevingen veroorzaakten enorm veel schade, duizenden doden en tienduizenden gewonden. De aantallen lopen dagelijks op. Er zijn veel mensen zonder onderdak en verblijven buiten in de ijzige koude. Woningen zijn vernietigd of kunnen niet meer worden bewoond uit angst voor naschokken. Daardoor zijn er veel mensen die in de sneeuw en in zware regenbuien moeten overnachten. Er is sprake van grote humanitaire nood in het getroffen gebied.  

Shelterbox is een organisatie ontstaan vanuit de Rotary. Bij grote rampen kan er heel snel noodhulp worden geboden. Een shelterbox is een lichtgewicht kunststoffen kist waarin de basisuitrusting voor de herinrichting van een huishouden zit. Dat betekent onder meer een grote tent, een kookset, bedden, thermische dekens, een afdekzeil, touwen, kleding, lampen op zonne-energie, een brander, een waterfilter en speelgoed voor kinderen. Kortom, de essentiële middelen die mensen nodig hebben om een begin te maken met de wederopbouw van hun huis, hun leven en hun gemeenschap. 

 “We zorgen ervoor dat er direct meerdere shelterboxen kunnen worden aangeschaft. De nood is groot en acuut! Daar hebben we niet lang over nagedacht”, aldus Ted Wientjens, voorzitter van Rotaryclub Cuijk~Maaskant. 

Wilt u ook een Shelterbox of onderdelen daarvan doneren? Ga naar de website www.shelterbox.nl. Ook voor meer informatie over dit initiatief.