Marlies van Zeben kunsthuis De Bakkerij kunst

Het werk van Marlies van Zeben is zeer divers van onderwerp, materiaalkeuze en techniek. Maar in alles speelt gelaagdheid een rol. Letterlijk (materiaal-) lagen over en naast elkaar, maar ook gelaagdheid in betekenis; wat zit er áchter het beeld. Haar werk is opgebouwd uit een reeks handelingen. Een geschilderde of getekende voorstelling of een foto wordt verknipt, gefotografeerd, geprint, weer uitgeknipt, bewerkt, hérschikt, gédrukt en bédrukt, tot er een compositie ontstaat die áf is.

Het verhaal ontstaat al werkende. Mislukte prints krijgen een nieuwe betekenis. Bijrollen worden hoofdrollen. Toeval en opzet wisselen elkaar af. Het eindresultaat is altijd een verrassing. Er zijn reeksen kleine collages te zien, experimentele gomdrukken, linodrukken, assemblages en tekeningen. Figuratief, verhalend, associatief en speels met veel ruimte voor eigen interpretatie van de beschouwer.

Marlies van Zeben kunsthuis De Bakkerij

Naast werk in het eigen atelier in Boxmeer geeft Marlies van Zeben teken- en schilderlessen en was zij als docent verbonden aan het Raayland College en Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

Expositie in kunsthuis De Bakkerij samen met Yvon Koopman